Rijst en risotti

Rijst met bottarga di muggine (vis specialiteit)

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 gr witte rijst
  • Bottarga (vis-specialiteit van Sardinie) (www.aromasardo.com)
  • groentebouillon
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 sjalotje, fijn gesneden
  • Halve courgette, in 1 cm blokjes gesneden
  • 150 gr gepelde garnalen
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 klein bosje bieslook, gesneden
  • Peterselie fijn  gesneden
  • Zout en peper

Bereidingswijze 

  1. Snij de groenten en doe het samen met olijfolie, het sjalotje en de courgette al roerbakkend in een koekpan.
  2. Na een paar minuten roer dan ook de garnalen en witte wijn erdoor en laat het even sudderen, terwijl je af en toe roert, tot de wijn verdampt is. Dan kunt u een beetje zout en peper toevoegen.
  3. Breng met een andere pan de groentebouillon aan de kook. Voeg dan de rijst toe en kook de rijst gaar in 15 minuten.
  4. Meng de rijst met de garnalen en de courgette en laat het een paar minuten koken.
  5. Besprenkel het geheel met wat geraspte bottarga en peterselie en serveer.
  6. Buon appetito!