Rijst en risotti
Rijst met bottarga di muggine (vis specialiteit)
Ingrediënten
Porties: 4
- 400 gr witte rijst
- Bottarga (vis-specialiteit van Sardinie) (www.aromasardo.com)
- groentebouillon
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 sjalotje, fijn gesneden
- Halve courgette, in 1 cm blokjes gesneden
- 150 gr gepelde garnalen
- 200 ml droge witte wijn
- 1 klein bosje bieslook, gesneden
- Peterselie fijn gesneden
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Snij de groenten en doe het samen met olijfolie, het sjalotje en de courgette al roerbakkend in een koekpan.
- Na een paar minuten roer dan ook de garnalen en witte wijn erdoor en laat het even sudderen, terwijl je af en toe roert, tot de wijn verdampt is. Dan kunt u een beetje zout en peper toevoegen.
- Breng met een andere pan de groentebouillon aan de kook. Voeg dan de rijst toe en kook de rijst gaar in 15 minuten.
- Meng de rijst met de garnalen en de courgette en laat het een paar minuten koken.
- Besprenkel het geheel met wat geraspte bottarga en peterselie en serveer.
- Buon appetito!